Новини

 

В ІМВ КНУ пройде навчальний семінар-моделювання

04.10.2017

Із 5 по 7 листопада 2017 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройде навчальний семінар-моделювання

«Нові грані сусідства».

Інститут міжнародної освіти CIVIC (The CIVIC-Institute, Німеччина) спільно з Інститутом міжнародних відносин (The Institute for Foreign Cultural Relations, IFA, Німеччина) за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини продовжує проведення циклу семінарів та моделюючих ігор в Україні.

«Нові грані сусідства» – це семінар-моделювання на основі дидактичного підходу, що використовується у ході реалізації інтерактивних методів групових тренінгів, зокрема таких, як ігри-симуляції та симуляції-конференції.

Беручи участь у симуляції, учасники мають змогу ознайомитися і проаналізувати різноманітні аспекти сусідства: оцінити шанси на тривале залучення прикордонних країн до розгляду предметних питань реалізації європейської політики сусідства. Під час симуляції учасники розглядають ці аспекти шляхом контраргументування; це ініціює дискусію, присвячену характеристикам і цінностям життя на європейському континенті, близьку до реальності, а також допомагає побудувати стратегію вирішення конфлікту інтересів в процесі більш тісного співробітництва з сусідніми країнами.

Тренінг показує альтернативи процесу прийняття рішень на європейському континенті і демонструє важливість участі кожного представника суспільства у розвитку європейської інтеграції. На основі інтерактивних методів засвоєння інформації та виконанні практичних завдань, учасники мають нагоду усвідомити, що безпека, стабільність та добробут є ключовими аспектами для розвитку сусідства.

Учасникам семінару пропонується низка завдань на оволодіння навичками комунікації у колективі, пошуку спільних рішень для різних зацікавлених сторін, вправи на вміння домовлятися між собою, вибір нестандартних рішень.

До участі у першому дні семінару (5 листопада 2017 року) запрошуються молоді вчені, викладачі, зацікавлені у практичному застосуванні демократичних методів навчання, та всі охочі.

До участі у дводенному семінарі (6 – 7 листопада 2017 року) запрошуються студенти I – V курсів будь-якого факультету чи інституту, а також інші учасники, зацікавлені у дослідженні основ європейської інтеграції, демократії, громадянського суспільства та розбудови суспільно-політичних відносин на європейському просторі.

Участь у навчальному семінарі є безкоштовною.

Кожен учасник отримує сертифікат про участь в семінарі за умови повної присутності відповідно до зазначених дат.

Робоча мова семінару – англійська.

Для реєстрації, будь-ласка заповніть наступні електронні форми до 31 жовтня 2017 року:

                https://goo.gl/forms/RGXO1Wsm26uGiWuF3

               https://goo.gl/forms/BcWbhF6IQBCjMJhI3

Щодо участі у семінарі можна також звертатися до координаторів проекту в Україні: Юрій Вдовиченко, vdovychenko@civic-institute.eu; Марина Лещенко, (097) 88-78-500, civic.ifa.2015@gmail.com.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024