Новини

 

VI міжнародна конференція з медичної фізики

04.10.2017

28-29 вересня 2017 року у  КНУ імені Тараса Шевченка за ініціативи навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету відбулася VI міжнародна конференція «Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології».

У її роботі взяли участь фахівці провідних навчальних закладів, медичних, наукових та регулюючих установ, представники урядових структур України.

З привітальними словами до учасників конференції звернулися Мартинюк Віктор Семенович (проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Чеберкус Дмитре Вікторовичу (директор Департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України), Науменко Олександр Миколайович (проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця), Богуславська Олександра Ігорівна (завідувач сектору радіаційного захисту пацієнтів, державний інспектор Держатомрегулювання України).

Вони  підкреслили, що конкурентоспроможність освітянських послуг на світовому ринку вимагає впровадження новацій, усвідомленого досягнення міцної єдності науки, освіти та інноваційних технологій, особливо зараз, коли ратифікована угода про асоціацію з ЄС.

Актуальність медичної фізики та її роль у суспільстві невпинно зростає і  не викликає   сумнівів.  Саме   тому фахівців   з  медичної     фізики успішно готують десятки відомих університетів в усьому світі. Київський національний університет імені Тараса Шевченка є першим вищим навчальним закладом в країні, який в 2014 році отримав ліцензію МОН України на право підготовки «магістрів» з медичної фізики.

Такі провідні вчені університету, як академік НАН України Булавін Л. А. (завідувач кафедри молекулярної фізики фізичного факультету),  доценти Судаков О. О. та Радченко С. П. (кафедри медичної радіофізики факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем) входять в 10 найвідоміших вчених України з медичної фізики. А директор навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету Асламова Л. І. (організатор вшосте цього заходу) має статус експерта МАГАТЕ

Конференція зібрала багато зацікавленої, не байдужої до майбутнього України молоді. Це є свідченням того, що молодь має мотивацію до опанування такої потрібної для суспільства професії, як медична фізика. Найкращі доповіді серед студентів та молодих науковців були відмічені дипломами та заохоченнями. За рішенням оргкомітету конференції відзнаку отримали - Ткач Юлія Анатоліївна, інженер-радіолог Київського міського клінічного онкологічного центру та студенти Київського національного університеті імені Тараса Шевченка Фарина Христина Ярославівна, Даник Антон Юрійович.

Всі присутні виступили за поглиблення подальшої співпраці заради більш ефективного втілення державної  політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних кадрів для української держави.

Директор навчально–наукового центру

радіаційної безпеки  Л. І. Асламова

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024