Новини

 

Відбулося жовтневе засідання Вченої ради КНУ

03.10.2017

Засідання Вченої ради 2 жовтня 2017 року розпочалося з урочистостей. Ректор Університету голова Вченої ради Леонід Васильович Губерський вручив Диплом і Пам’ятну медаль «Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка» екстраординарному професору Інституту славістики Віденського університету (Австрія), президенту Міжнародної асоціації україністів Міхаелю Мозеру.

Леонід Губерський підкреслив, що тема україністики займає чільне місце у науковій діяльності професора Міхаеля Мозера: в Україні й у світі добре відомі його монографічні праці («Причинки до історії української мови: спроба гідної оцінки» (2008), «Тарас Шевченко і сучасна українська мова» (2012) тощо). Протягом останніх трьох  років професор Міхаель Мозер постійно бере активну участь у науковому і культурному житті інституту філології – на безоплатній основі читає лекції для студентів, виступає на творчих семінарах, конференціях, зокрема на Міжнародній науковій конференції «Мова як світ світів», що її щорічно організовує кафедра української мови та прикладної лінгвістики інституту філології.

Члени Вченої ради розглянули кандидатури, рекомендовані кафедрами, вченими радами, зборами (конференціями) трудових колективів факультетів/ інститутів про обрання на посади завідувача кафедри та професора після проходження  конкурсу в КНУ імені Тараса Шевченка в період з 7 серпня по 5 вересня 2017 року. За результатами таємного голосування Вчена рада ухвалила обрати 11 осіб на посади завідувача відповідних кафедр окремих факультетів/ інститутів Університету та 2 особи на посади професора відповідних кафедр географічного факультету та інституту філології.

Після обговорення кандидатур щодо присвоєння вчених звань, Вчена рада постановила клопотати перед Міністерством освіти і науки України про присудження вчених звань 1 професору зі спеціальності та 8 доцентам, рекомендованим факультетами/ інститутами КНУ імені Тараса Шевченка.

На засіданні було заслухано й обговорено інформацію про роботу Вченої ради у 2016/2017 навчальному році. Члени Вченої ради одноголосно затвердили План роботи Вченої ради на 2017/2018 н.р., представлений Л. В. Губерським, а також оновлені склади і плани роботи постійних комісій Вченої ради Університету.

 «Про профорієнтаційну роботу в Університеті у 2017 році та завдання на 2018 рік» виступив проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Анатолійович Бугров. Він проаналізував ефективність профорієнтаційної роботи і її наслідки у вступній кампанії  2017 року, її значення для конкурентоспроможності Університету на ринку праці й серед інших ВНЗ. Проректор також окреслив перспективні напрямки розвитку КНУ імені Тараса Шевченка у цьому аспекті на 2018 рік. Після активного обговорення Вчена рада прийняла відповідне рішення.

Серед інших важливих питань, що розглядалися на цьому засіданні  з яких Вчена рада прийняла позитивні рішення, – зарахування до докторантури на 2017–2019 навчальні роки, інформація про хід виконання ухвали Вченої ради «Про стан та завдання подальшого підвищення публікаційної активності співробітників Київського національного університету імені Тараса Шевченка», встановлення дати відзначення Дня Університету  (узгоджено дату 16 вересня), а також рекомендація наукових робіт на здобуття премій імені видатних учених НАН України.

За інформацією сайту Вченої ради Університету

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024