Новини

 

Студенти КНУ рятують життя

29.09.2017

29 вересня 2017 року до Київського національного університету імені Тараса Шевченка завітала команда громадської організації «Пляжний Патруль» разом із її керівником Артемом Гальчуком, який, між іншим, є випускником економічного факультету КНУ.

Гості висловили щиру подяку студентам Університету, які цього року долучилися до рятувальної служби, а також проректору з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеславу Шамраю за вагомий внесок у виховання такої свідомої молоді і Відділу по роботі зі студентами за розповсюдження інформації та залучення студентів до цієї важливої справи.

Так, на початку літнього сезону 2017 року близько 10-ти студентів КНУ приєдналися до команди «Пляжного Патруля». Ці хлопці і дівчата за літній сезон врятували 23 життя:

  • Валерія Назаренко – студентка 3-го курс факультету інформаційних технологій. Рятувальниця-рекордсменка, врятувала за весь період 9 життів.
  • Максим Авдіюк – студент 4-го курсу географічного факультету. Врятував 4 життя;
  • Всеволод Бездушний – студент 2-го курсу факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем. Врятував 2 життя;
  • Ілля Гресь – студент 3-го курсу факультету геології. Врятував 4 життя;
  • Катерина Єфіменко – студентка 3-го курсу економічного факультету. Врятувала 1 життя.
  • Роман Самборський – студент 2-го курс факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем. Врятував 3 життя;
  • Ярослав Танасійчук – студент 1-го курсу факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем.

Подвиги студентів-рятувальників відзначив нещодавно і сам мер столиці Віталій Кличко.

Наступного року ці студенти долучаться до рятувальної роботи на воді у якості тренерів. Вони матимуть чудову нагоду обмінятися із волонтерами набутим досвідом.

Варто зауважити, що робота рятувальника складна, але нині вона стала більш безпечною. Пляжні патрульні оснащені човнами, гідроциклами, рятувальними колами.

Громадська організація «Пляжний Патруль» запропонувала адміністрації Київського національного університету імені Тараса Шевченка квоту на 10 студентів, які отримають можливість стати лайфґардами-рятувальниками у літньому сезоні 2018 року.

  

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024