Новини

 

КНУ відвідав ректор Університету Тарту (Естонія) Воллі Калм

26.09.2017

26 вересня  2017 року відбулася зустріч ректора КНУ імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського з ректором Університету Тарту Воллі Калмом.

Співпраця двох університетів наразі лише починає наповнювати конкретикою  двосторонню Угоду, що була підписана у лютому 2017 року. Тому мова йшла про бажання активно розвивати її у напрямках цікавих для обох ВНЗ. Це, зокрема ІТ технології, геологія, філологічні дисципліни, магістерські програми.

Леонід Губерський розповів естонському колезі про відродження в університеті після вимушеної 96- річної перерви медичного напрямку підготовки, тож перспективи  співпраці у цій сфері теж відкриваються.

Керівники двох ВНЗ зацікавлено обговорили питання університетської автономії, що ефективно запроваджена в Університеті Тарту. Там створені незалежні громадські університетські структури для розподілу бюджетних коштів між факультетами та підрозділами, про право самостійно розпоряджатися наявними ресурсами самими  факультетами, і ще багато демократичних прав і свобод, якими користується університет.

 На зустрічі було домовлено про організацію поїздки  делегації КНУ для вивчення корисного досвіду естонських освітян.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024