Новини

 

На ФРЕКСі відкрили креативний простір RELAB

22.09.2017

Уявіть собі факультет радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем – факультетом, сподіваємося, недалекого  майбутнього: розумний кліматконтроль, керовані датчики тепла, освітлення та вологи, система автоматичного поливу рослин, авторизований доступ, дрони та роботи-полотери і тд. Ми уявили і доклали неабияких зусиль, щоб зробили перші кроки в цьому напрямі - відкрили студентський креативний простір RELAB.

На святі панували неймовіро доброзичлива атмосфера і затишок. Біля лабораторії водночас поєдналися минуле, теперішнє і майбутнє.
Неймовірно приємно було бачити вогник в очах як поважних професорів, успішних випускників так і юних першокурсників.

На відкриття завітали компанії, підтримку яких ми відчували з самого початку зародження ідеї: Віаком та Melexis Ukraine, зокрема, Ілля Босий, Руслан Скришевський та Наталя Сидорук. Подумки з нами також були Оксана Ситникова, Максим Почебут з EPAMSYSTEMS, Олена Кухаревська та Олександр Карпій.

Cвоїми демонстраціями захопили присутніх аспіранти факультету Сергій Батарчук, керівник першого гуртказ робототехніки на факультеті, й наші майбутні абітурієнти та їх вчителі, представники Дитячої інжинірингової школи "Brains&Hands" при Liko-School, Роксолана Левицька та Юрій Баглай.

Особисто я щиро сподіваюся, що нове приміщення стане зародком нового освітнього напрямку в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, дозволить оптимально застосувати поєднані знання з фізики, електроніки та ІТ, а наші студенти - відточуватимуть креативність, вміння працювати в команді.

Коворкінг Robot&Electronic Laboratory працюватиме щодня з 14.00 до 18.00, окрім суботи та неділі.
Долучайтеся, вже зараз, адже нові технології змінюють світ в режимі реального часу і мрії стають реальністю!

Вікторія Ніконова

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024