Новини

 

«Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи»

15.09.2017

15 вересня 2017 року на історичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбулося відкриття Міжнародної конференції «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи».

 

Учасників конференції з Швейцарії, Німеччини, Польщі, Македонії, Греції, Литви, Білорусі й України привітали проректор з науково-педагогічної роботи КНУ(міжнародне співробітництво) Петро Бех, проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк, декан історичного факультету Іван Патриляк, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні професор Хольгер Тауш.

 

З доповідями виступили професор Альберт Хафнер із Університету Берна (Швейцарія); професор Мажена Шмідт – директор Археологічного музею міста Познань (Польща); професор Славомир Кадров (Польща); професор Никос Чаусідіс із університету Скопье (Македонія). З української сторони – фахівці з первісної археології професор Леонід  Залізняк, доктор історичних наук  Михайло  Відейко та інші відомі науковці.

 

Міжнародну наукову конференцію «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи» проводить кафедра археології та музеєзнавства історичного факультету КНУ в рамках програми наукового співробітництва між Східною Європою і Швейцарією (SCOPES 2013-2016).

 

«Дана конференція – це фінальна подія трирічної програми нашого співробітництва за темою «Східноєвропейська мережа з археології неоліту і археології річок та озер для удосконалення методів польових досліджень і датування» (NEENAWA). Вона фінансувалася Швейцарським національним науковим фондом SNF (Schweizerischer Nationalfonds)», – зазначають організатори.

 

З 16 по 18 вересня конференція продовжить роботу на базі Канівського природного заповідника Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024