Новини

 

Двісті курсантів ВІКНУ присягнули на вірність українському народу

11.09.2017

9 вересня  у Військовому інституті двісті першокурсників в урочистій обстановці склали Військову присягу на вірність українському народові.

В урочистостях взяли участь почесні гості: ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік НАН України Леонід Губерський,  Директор департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України — начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-майора Ігор Криштун. Були присутні на заході народні депутати, представники Міністерства оборони України, керівництво Університету.

У вітальній промові до молодого поповнення звернувся ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський. Він зауважив, що сьогоднішнє свято це подія не лише для Військового інституту,  для Шевченкового університету, а також і для всієї нашої держави. Адже у такі нелегкі часи всім треба консолідовано дбати про те, щоб захищати нашу державу, зміцнювати її кордони, цілісність і свободу.

«Для того, щоб зміцнювати обороноздатність нашої країни, потрібна потужна армія, треба повернути всім повагу до офіцера, до солдата, до всіх тих, хто захищав і завжди буде захищати рубежі нашої Вітчизни! Ми зі свого боку будемо робити все для того, щоб забезпечити вам всі необхідні умови, щоб ви успішно навчалися. Бо для того, щоб добре воювати, треба володіти знаннями,» - зазначив Леонід Васильович.

Зі складанням Військової присяги першокурсників привітав також генерал-майор Микола Садовський:

«Сьогодні наше військо стає ще сильнішим, тому що поповнюється новим, високо мотивованим, свідомо обраним свій шлях молодим поповненням. Я хочу вам побажати успішного навчання у цьому славетному навчальному закладі. Впевнений, що по закінченні його ви станете висококваліфікованими фахівцями своєї справи».

Присутній на святі капелан Української православної церкви Київського патріархату отець Роман благословив увесь особовий склад Військового інституту під час проходження урочистим маршем, а першокурсникам на добру службу подарував освячені натільні хрестики.

Традиційно, цього дня для батьків та рідних інститут відкрив свої двері. Гості свята змогли насолодитися незабутнім музичним дефіле військового оркестру, поспілкуватися із керівництвом Військового інституту та ознайомитися з умовами, в яких їхні діти здобуватимуть професійні знання. 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024