Новини

 

Художниця Маріна Абрамович прочитає лекцію у КНУ

08.09.2017

16 вересня о 16:00 у Головному корпусі КНУ

відома у всьому світі художниця Маріна Абрамович

прочитає публічну лекцію «Тіло художника/Публіка як тіло».

До Києва мисткиня прибуде на запрошення Фонду Віктора Пінчука. Подія організована з нагоди 14-ї Щорічної зустрічі YES і стане початком публічної програми до виставки «Крихкий стан» у PinchukArtCentre.
Участь у зустрічі безкоштовна. Кількість місць обмежена.
 Реєстрація за посиланням обов’язкова.

Від старту своєї кар’єри Маріна Абрамович працює із перфомансом, використовуючи тіло та тривалість дійства в якості теми і художнього матеріалу. Вона заснувала Інститут Маріни Абрамович (Marina Abramovic Institute, MAI), що діє тепер як пересувний інститут і представляє нематеріальні роботи, побудовані на розвитку в часі.

У рамках цієї публічної лекції вона проілюструє розвиток «Методу Абрамович» як колективного досвіду, розробленого для об’єднання публіки один з одним та з самим собою, а також представить нову генерацію художників перфомансу, що стали учасниками двох нещодавніх проектів Marina Abramovic Institute.

Поняття крихкості, стало основою концепції виставки і відображає тендітний стан уразливості – саме це визначення претендує на те, щоб бути найактуальнішою характеристикою сучасного світу. Термін «Fragile State» – це рефлексія про крихкий стан світового порядку, або у більш абстрактному сенсі – воно має відношення до ідеологічних, культурних та соціальних уразливостей. Водночас поняття крихкості стосується і кожної людини особисто – коли йдеться про уразливість тіла, психіки та свідомості. 

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024