Новини

 

ОФІЦІЙНО

06.09.2017

Останнім часом деякі засоби масової інформації активно розповсюджують неправдиві відомості про  Київський національний університет імені Тараса Шевченка та його ректора Губерського Леоніда Васильовича. Так, 04 вересня 2017 року на каналі «1+1» у програмі «Гроші»  показано Науково-навчальний центр «Хутір Жуків» Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка (далі – ННЦ).

Дирекція Інституту післядипломної освіти задля уникнення ситуації з маніпуляцією фактами та громадською думкою уповноважена заявити, що інформація в передачі не відповідає дійсності, зокрема:

1.     ННЦ «Хутір Жуків» було створено у 1975 році як базу практик для студентів геологічного та географічного факультетів, у 1998 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності ННЦ його було включено у структуру Інституту післядипломної освіти.

 

2.   ННЦ розташований у межах Михайлівсько-Рубежівської та Бузівської сільських рад  Києво-Святошинського району Київської області, займає площу 8,2441 га і частково межує з кооперативом «Унісерв», створеним у 2002 році. На території ННЦ розміщуються будинок магнітної станції, адміністративна будівля ННЦ, допоміжні господарсько-технічні будівлі, артезіанська свердловина. Станом на 04.09.2017 року всі активи ННЦ знаходяться у повному обсязі на балансі Університету і нікому не передавалися, про що свідчать відповідні фінансово-господарські документи. Всі земельні ділянки, на яких розташовано ННЦ, оформлені відповідними державними актами на право постійного користування земельними ділянками та обліковуються на балансі Університету. Відповідні  документи знаходяться в ректораті Університету.

 

3.     У передачі наведено брехливу інформацію нібито про оплату комунальних послуг кооперативу «Унісерв» за рахунок Університету. Заявляємо, що жодна гривня з бюджету Університету не витрачається на оплату комунальних послуг кооперативу «Унісерв». Всі комунальні платежі кооперативом «Унісерв» здійснюються самостійно на підставі відповідних договорів з ПАТ «Київобленерго». Показаний у програмі договір № К 74/68 від 01 червня 2017 року, в якому визначена прогнозована вартість послуг зі споживання електричної енергії на суму 103950,00 грн. на 2017 рік, має відношення виключно до здійснення оплати електроенергії всіх споруд Університету, що знаходяться на території ННЦ «Хутір Жуків».

4.     Також не відповідає дійсності зазначена у сюжеті інформація щодо розміру оплати праці науково-педагогічних працівників Університету (нібито 6000 грн.). Так,  у 2017 році середньомісячна заробітна плата асистента  становить 11160 грн, доцента – 18057,6 грн., професора – 21315,84 грн., завідувача кафедри – 22545, 6 грн.

Просимо керуватися офіційною інформацією та не сприймати неперевірених чуток, які паплюжать честь, гідність та ділову репутацію Університету. Адміністрація Університету та всіх його підрозділів відкрита до комунікації з журналістами та оперативно надає усю інформацію про діяльність вищого навчального закладу.

 

Директор Інституту післядипломної освіти

О. Д. Рожко

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024