Новини

 

Військово-прикладне плавання – не перешкода для курсантів ВІКНУ

06.09.2017

 

Відповідно до плану вдосконалення практичної підготовки курсантів Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка  4-5 вересня курсанти 3 курсів проходили підготовку з військово-прикладного плавання.

На курсантів покладалося завдання пропливти дистанцію в обмундируванні зі зброєю.

Перед плаванням начальник кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту полковник  Сергій Глазунов провів інструктаж і пояснив на прикладі як правильно припасовувати спорядження,  щоб не втратити його.

 Плавання в обмундируванні - це в першу чергу чудова перевірка своєї моральної та психологічної підготовки, чудовий шанс для подолання страхів. З кожним махом руки ти наближаєш себе до кінцевої точки, фінішу з відчуттям внутрішньої сили й міці. І в такі моменти просто ніколи здаватися” - говорить сержант Альона Шідерова.

Після виконання вправи курсанти мали змогу відігрітися біля вогнища і вивчали новий спосіб утримування на плаву: використання своєї форми як рятувального жилета. 

Це чудове випробовування на моральну стійкість та витримку. Мене здивували дівчата, які з ентузіазмом кинулися до води, кожна хотіла показати свою силу волі і вибороти першість серед чотирьох” - розповідає молодший сержант Павло Вітязь.

Виконання практичних завдань такого типу дає курсантам змогу зробити ще один крок на шляху до формування професійних якостей офіцера Збройних Сил України.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024