Новини

 

Традиції донорства крові в Університеті

15.08.2017

Добровільне донорство крові пов’язано з виявом кращих людських рис, саме тут і виявляються жертовність, співпереживання, милосердя й гуманність у ставленні до інших.

За всіх часів, студентство було й залишається найактивнішою частиною суспільства, тому й не дивина, що заходи зі збору донорської крові неодноразово проводилися на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зокрема, студенти та співробітники Університету здавали кров для поповнення міського Банку крові в жовтні 2015; спільно з ГО «Свіжа кров» восени 2015 року в Інституті біології КНУ проводилася креативно-донорська «Упирівка», під час якої кров збиралася для пацієнтів міських та обласних клінічних лікарень; у квітні 2016 року чергову «Упирівку» провели спільно зі студентами й співробітниками Географічного факультету КНУ; у липні 2017 року курсанти військового гуманітарно-лінгвістичного факультету ВІКНУ здавали кров для маленьких пацієнтів національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Звісно, перелік подібних акцій – далеко не повний, до того ж, університетська спільнота бере активну участь у подібних заходах поза межами КНУ. От і нещодавно зі словами щирої подяки до адміністрації й колективу Університету звернувся начальник Центру крові ЗСУ Анатолій Замковий, який особливо відзначив доктора фізико-математичних наук Юрія Крака, завідувача кафедри теоретичної кібернетики. Полковник медичної служби Анатолій Замковий наголосив у своєму письмовому зверненні, що Юрій Крак «не тільки сам багаторазово здавав кров, а й залучає до донорства своїх студентів».

Особливо приємно, що нашого колегу, славетного добрими справами, відзначено і в науковій діяльності, бо ж у квітні поточного року йому було присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки 2016 рокуСподіваємося, що й надалі студенти й співробітники Університету незмінно здобуватимуть визнання своєю науковою та доброчинною діяльністю!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024