Новини

 

Стежками Франсуа Серве

05.07.2017

4 липня 2017 року до Київського національного університету імені Тараса Шевченка завітали бельгійський дослідник, автор книжки «Бельгійська школа віолончелі» Петер Франсуа та дружина Посла України у Королівстві Бельгія

Тамара Точицька.

Петер Франсуа велику частину свого життя присвятив вивченню творчого доробку видатного музиканта Франсуа Серве

Франсуа Серве або, як ще його охрестили за непересічний талант – «Паганіні віолончелі», був реформатором у своїй галузі, він удосконалював технічні засоби віолончелі. Його досягнення допомогли наступним поколінням композиторів створити нову систему засобів виразності.

Свого часу Франсуа Серве перебував і в Шевченковому університеті (тоді – університет Святого Володимира). Саме цей період його життя особливо зацікавив науковця Петера Франсуа, який нині працює над монографією, що присвячена Франсуа Серве.

Гостей зустрів проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, історик КНУ Віктор Короткий розповів присутнім цікаві факти з перебування бельгійського музиканта у Києві.

Гості мали чудову нагоду відвідати Мистецький салон, актову залу, Музей історії Університету, а наостанок завітали до Мистецького арсеналу на кураторську екскурсію "IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності" від Зої Звиняцьківської.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024