Новини

 

Стипендії: коротко про головне від СПУ КНУ

29.06.2017

Незабаром розпочнуть свою роботу стипендіальні групи факультетів та інститутів і Стипендіальна комісія Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Студентський парламент КНУ підготував вичерпні відповіді (винятково перевірені факти) на запитання, що хвилюють кожного студента.

1) ХТО ОТРИМАЄ МІНІМАЛЬНУ АКАДЕМІЧНУ СТИПЕНДІЮ:

45% осіб від кількості студентів, які навчаються за державним замовленням на певній спеціальності (напрямі підготовки) та курсі в межах факультету (інституту, коледжу) на денній формі навчання. Тобто рейтинг академічної успішності формується обов’язково за курсом та спеціальністю. Ліміт 45% затверджено на засіданні Вченої ради Університету від 12 червня 2017.

2) ЩО ВПЛИВАЄ НА ПРИЗНАЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ СТИПЕНДІЇ:

– підсумкові оцінки з дисциплін (навчальних предметів) – заліки та екзамени;

– оцінки із захистів курсових робіт;

– оцінки захистів звітів із практики.

Якщо практика проводиться після семестрового контролю (наприклад, влітку), оцінка за неї враховується при призначенні стипендії у наступному семестрі.

3) ЩО НЕ ВПЛИВАЄ НА ПРИЗНАЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ СТИПЕНДІЇ:

– факультативні навчальні предмети, в тому числі фізкультура не впливають на призначення стипендії;

– оцінки підсумкової атестації, що не входять до семестрового контролю.

4) ХТО НЕ ОТРИМАЄ АКАДЕМІЧНУ СТИПЕНДІЮ:

– студенти, які до дати завершення семестрового контролю, визначеного навчальним планом, не склали семестровий контроль із будь-якого навчального предмета (дисципліни);

– студенти з академічною заборгованістю.

5) ЯК ВИНИКАЄ АКАДЕМІЧНА ЗАБОРГОВАНІСТЬ:

– немає мінімального допуску, тобто протягом навчального семестру до початку поточного семестрового контролю, визначеного навчальним планом, особа з будь-якого навчального предмета набрала менше балів за визначену в Університеті межу незадовільного навчання.

– НЕЗАДОВІЛЬНА ОЦІНКА: (менше за 60) (під час семестрового контролю з будь-якого навчального предмета (дисципліни) особа отримала менше балів, ніж визначена в Університеті межа незадовільного навчання).

6) ЧИ ДОПОМОЖЕ ПЕРЕСКЛАДАННЯ НЕЗАДОВІЛЬНОЇ ОЦІНКИ:

Ні. Студенти з академічною заборгованістю виключаються із рейтингу академічної успішності, в тому числі в разі успішного повторного складання контрольного заходу з метою покращення отриманої раніше оцінки.

7) ХТО ОТРИМАЄ ПІДВИЩЕНУ СТИПЕНДІЮ:

Відповідно до Правил призначення академічних стипендій, право на академічну стипендію за особливі успіхи у навчанні (підвищену стипендію) мають студенти, у яких оцінка кожного з видів семестрового контролю (залік, екзамен, курсова робота, навчальна практика тощо) становитиме не менше ніж «85» балів для природничих та технічних спеціальностей та не менше ніж «95» балів для соціогуманітарних спеціальностей.

8) КОЛИ ОПРИЛЮДНЮЄТЬСЯ РЕЙТИНГ АКАДЕМІЧНОЇ УСПІШНОСТІ:

Рейтинг оприлюднюється на офіційному веб-сайті Університету не пізніше ніж через три робочі дні після його затвердження Стипендіальною комісією Університету.

Засідання Стипендіальної комісії, де має затвердитись рейтинг академічної успішності, відбудеться 30 червня 2017. Тобто, з урахуванням наданого терміну для оприлюднення рейтингу його слід шукати на сайті університету (розділ «Студентам») не пізніше 5 липня 2017.

9) ЯК ОКРУГЛЮВАТИМЕТЬСЯ ФАКТИЧНА КІЛЬКІСТЬ СТУДЕНТІВ-СТИПЕНДІАТІВ:

За правилами округлення цілого числа.

Тобто, якщо на певному курсі та спеціальності навчається 10 осіб, 45% від 10 – 4,5, а конкретна кількість стипендіатів становитиме 5 осіб.

10) ДОДАТКОВІ БАЛИ: ЩО, ДЕ, КОЛИ:

Максимально можна отримати 5 додаткових балів за активну участь у науковій, науково-технічній діяльності (творчій активності для мистецьких спеціальностей), громадському житті та спортивній діяльності.

Додаткові бали затверджуються вченими радами кожного факультету/інституту окремо, до 30 червня мають пройти засідання на всіх факультетах/інститутах.

Оприлюднення додаткових балів має відбутися не пізніше початку нового семестру. Студентський парламент Університету вже займається збором інформації про додаткові бали кожного факультету/інституту, щоб для зручності оприлюднити їх якомога раніше. Почнуть враховуватися додаткові бали з наступної (зимової) сесії.

Парламент КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024