Новини

 

В Інституті філології Київського університету відкрито Центр італознавства

21.12.2006
Відкриття Центру італознавства, яке відбулось в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 20 грудня 2006 року стало однією з найяскравіших і найважливіших подій. Принаймні, так стверджують студенти інституту, що вивчають італійську мову.

В урочистостях з нагоди відкриття центру взяли участь ректор Київського університету, академік Віктор Скопенко, директор Італійського культурного центру в Україні, професор Франко Баллоні, Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки Фабіо Фаббрі, начальник Управління міжнародних зв’язків Київського університету, професор Петро Бех, директор Інституту філології Київського університету, професор Григорій Семенюк.

За словами директора Італійського культурного центру в Україні, професора Франко Баллоні, центр дасть можливість організовувати культурно-лінгвістичні заходи, конференції, зустрічі, сприятиме підготовці до друку книжок, оскільки центр оснащений сучасними технологіями, то студенти матимуть можливість слухати живу італійську мову.

Ректор Київського університету, вітаючи всіх з відкриттям центру, зазначив: “Університет з Італією пов’язані давньою історією. Зокрема, вивчення італійської мови в університеті було започатковане ще в 1838 році. І, як ви знаєте, італійці за походженням були архітектори головного навчального корпусу університету, батько й син Беретті”.

Завдяки дружнім стосункам з Посольством Італійської республіки в Україні й Інститутом італійської культури в Київському університеті реалізується багато цікавих навчально-культурних проектів. Це і мовно-культурні й освітні стажування, навчально-виробничі практики, обміни викладачами й студентами. Італійська сторона щорічно направляє викладачів-носіїв італійської мови для проведення лекцій і семінарів, надання консультативної підтримки студентам з написання кваліфікаційних робіт з мови, культури та географії Італії.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024