Новини

 

«Інтелектуальна власність: теоретичні виміри та практика реалізації»

20.06.2017

15 червня 2017 р. на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Круглий стіл «Інтелектуальна власність: теоретичні виміри та практика реалізації», організований кафедрою економічної теорії, макро- і мікроекономіки.

Співорганізаторами Круглого столу виступили Науково-освітній центр з інтелектуальної власності та кафедра інтелектуальної власності юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, а також Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України.

Засідання Круглого столу урочисто відкрив доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, декан економічного факультету Базилевич В. Д.

Доповіді учасників Круглого столу були присвячені актуальним проблемам та суперечностям розвитку ринку інтелектуальної власності, еволюції теоретико-методологічних засад теорії інтелектуальної власності, дослідженню інтелектуальної власності у вимірах постіндустріальної глобальної економіки, аналізу інтелектуальної власності в системі конкурентних переваг економічних суб’єктів на глобальних ринка. Обговорювалися також проблеми і перспективи реформування системи охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні, а також висвітленню сучасного стану та проблеми комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності в Україні. обґрунтуванняшляхів гармонізації законодавства України в галузі інтелектуальної власності з правом Європейського Союзу.

В Круглому столі взяли участь 48 науковців та практиків, зокрема 15 докторів наук та 21 кандидат наук.

Кафедра економічної теорії, макро- і мікроекономіки висловлює подяку усім учасникам Круглого столу та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024