Новини

 

Мистецька ієрогліфіка Наталії Гончарової

14.06.2017

Зовсім нещодавно, 12 червня 2017 року, у Галереї актової зали Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалася нова експозиція робіт художниці Наталії Гончарової.

Іще до початку виставки мисткиня пожартувала в інтерв’ю для ЗМІ, що її прізвище, суголосне певним постатям із контексту іноземної культури, надихає занадто вимогливо ставитися до власної творчості, зовнішнього вигляду й безлічі інших дрібничок, що формують поняття творчого іміджу й стилю.

В експозиції «Ієрогліфи почуттів» Наталії Гончаровій вдалося в несподіваному ракурсі подати образотворче мистецтво, своєрідно інтерпретувати древнє мистецтво творення ієрогліфа як певного знака, насиченого змістом, та поетичного слова, за допомогою якого авторка запропонувала відвідувачам не тільки ключі до кожної картини, а ще й утаємничила присутніх у світ особистих почуттів і переживань.

Від імені адміністрації Київського національного університету імені Тараса Шевченка із вітальним словом виступили Володимир Бугров, В’ячеслав Шамрай та Оксана Данильченко. Усі наголошували на особливому сприйнятті художницею образотворчого символу як чуттєвого, химерного, проте – вічного.

Сама ж мисткиня впевнена, що саме символи й знаки постійно супроводжують людське життя, що відкриває можливості до переосмислення й творчої інтерпретації, здавалося б, найбуденніших речей, станів і явищ.

По завершенні урочистої частини присутні змогли поспілкуватися з художницею в неформальній обстановці й одержати відповіді на всі свої запитання.

Нагадаємо: експозиція триватиме до 30 червня 2017 року включно, відвідати її зможуть усі охочі в будні з 09:00 до 18:00.

Завітайте на виставку «Ієрогліфи почуттів», щоб насолодитися різнобарвною закодованою красою-символом.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024