Новини

 

На ФРЕКСі відбулася Міжнародна конференція молодих вчених

06.06.2017

На факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем КНУ імені Тараса Шевченка в травні відбулась XVІІ Міжнародна Конференція Молодих Вчених з Прикладної Фізики. Проведення конференції стало традицією, вона сприяє інтеграції університетської та академічної науки, розвитку міжнародного співробітництва та залученню молодих вчених до наукової діяльності факультету.

На пленарному засіданні виступили із запрошеною доповіддю Б.О. Іванов, професор, член кореспондент НАН України, інститут магнетизму НАН  та МОН України, О. А. Кордюк, професор, член кореспондент НАН України, завідувач відділу надпровідності Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України, О. Д. Лаврентович, Trustees Research Professorin Kent State University USA. Доповіді активно обговорювалася, доповідачі відповіли на численні запитання молодих учених та студентів.

У рамках конференції працювали 8 тематичних секцій: лазерна фізика і оптоелектроніка; магнетизм та надпровідність; фізика поверхні та наноелектроніка; фізика напівпровідників і діелектриків, напівпровідникові прилади; медична фізика; фізика плазми; комп’ютерні технології, радіотехніка та комунікації.

На секційних засіданнях було заслухано та обговорено близько 80 доповідей, підготовлених представниками провідних профільних наукових закладів НАН України (інститути фізики, металофізики, теоретичної фізики, фізики напівпровідників, проблем фізики та біофізики,

магнетизму) та університетів України (Києва,  Львова, Ужгорода, Чернівців, Харкова, Кременчуга, Луцька, Херсона). Співавторами доповідей були дослідники з ряду зарубіжних університетів, зокрема з Швейцарії, Німеччини, Польщі, Данії, США, Великобританії, Росії).

Активну участь у роботі конференції брали аспіранти та студенти, значна частина доповідей зроблена за їх участю.

 

О. Нечипорук, заступник декана

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024