Новини

 

Відкриття пам’ятної дошки Михайлу Булгакову

06.06.2017

2 червня 2017 року на фасаді будівлі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відкрили пам'ятну дошку Михайлу Булгакову.

Всесвітньовідомий письменник навчався у Першій київській гімназії з 1901 по 1909 рік. Тепер тут розташовано Інститут філології КНУ.

За словами, директорки музею Булгакова в Києві Людмили Губіанурі, письменник мав багато улюблених місць в Києві, одним із таких була гімназія, де навчався разом зі своїми братами. Тому символічно, що меморіальну табличку розміщено саме на цій будівлі, де Михайло Булгаков усвідомив своє покликання писати.

Урочисто відкрили дошку ректор Університету Леонід Губерський та голова Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга. Життєвий шлях Михайла Булгакова окреслив у своєму виступі голова Управління культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк.

Про значення у світовому літературному контексті зауважила завідувач кафедри російської філології Інституту філології професор Олена Снитко. Олена Степанівна наголосила, що Булгаков є неоднозначною постаттю, попри це його творчість є цікавою та унікальною із погляду літератури.

Пам'ятну дошку створив скульптор Василь Маркуш. На урочистому відкритті митець поділився своїми думками щодо постаті Михайла Булгакова, зауваживши, що письменник був неординарною і неоднозначною особистістю. Саме це автор намагався відобразити, створюючи пам'ятку. Форма дошки передає конраверсійність особи Булгакова.

Завершилася подія покладанням квітів.

Прес-центр ІФ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024