Новини

 

У ВІКНУ відбувся Міжнародний форум з кризовості комунікацій

24.05.2017

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Міжнародний форум з кризовості комунікацій. Тема цього року «Контентно-потокові моделі як тактичні інструменти комунікаційно-контентної безпеки».

Це вже другий науково-практичний захід, присвячений такій тематиці, що проводить ВІКНУ.

На форум надійшло 59 доповідей фахівців Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, інших органів військового управління, вітчизняних та іноземних науковців і технологів із питань комунікаційно-контентної безпеки, керівників ЗМІ і журналістів, які висвітлюють діяльність сектору оборони і безпеки держави, представників культурно-мистецьких кіл та креативних індустрій з досвідом роботи в зоні АТО.

Заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Олександр Щербінін, відкриваючи форум зауважив, що у Міністерстві оборони сьогодні започатковано новий напрям наукових досліджень, що стосуються однієї з найбільших проблем сьогодення у сфері інформаційної безпеки – це комунікаційно-контентна складова національної безпеки.

«Інформаційні агресії нині у світі набрали такого масштабу та динамік, що стали не меншою загрозою для державної незалежності ніж агресії збройні» - зазначив заступник директора Департаменту: «тому постає потреба щодо підготовки військових фахівців у галузі знань Журналістика за новими спеціалізаціями, на підготовку фахівців із стратегічних комунікацій» – завершив свій виступ Олександр Щербінін.

Під час своєї доповіді помічник Міністра оборони України, полковник Вікторія Кушнір заявила, що Україна не програла інформаційну війну з Росією: «Зараз ми намагаємося максимально здійснювати протидію інформаційній агресії Кремля, застосовуючи різні методи, форми та стратегії комунікаційної діяльності. Створюються різні концепції, щодо забезпечення українського інформаційного простору, а також збільшується контент військових засобів масової інформації». Вікторія Кушнір відзначила важливу роль військових ЗМІ у зоні АТО, особливо радіо Армія FМ, що покриває 80% території району АТО, а також було підкреслила високий рівень підготовки військових журналістів у Військовому інституті.

Директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова зазначила про підтримку з боку НАТО рішення Ради національної безпеки і оборони, затверджене указом президента, згідно з яким в Україні заблоковано доступ до російських соціальних мереж. Вона зауважила про важливість не лише практичної складової, а про необхідність наукових досліджень у сфері комунікаційно-контентної безпеки.

Про прогрес Міністерства оборони України в сфері комунікацій, що дає велику перевагу можливостей у подальших діях, зазначив у своєму виступі іноземний радник з питань стратегічних комунікацій при Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних Сил України Едвард Джонсон.

Тема форуму дуже складна та важлива для безпеки нашої країни. Під час заходу учасники всебічно обговорили системні прояви комунікаційно-контентних форматів агресій путінської Росії, проблеми практики комунікаційно-контентного спротиву агресіям, креативну індустрію як вектор можливостей профілактики та нейтралізації системних проявів гібридного тероризму, а також практичні аспекти підготовки фахівців для інфомаційно-медійних структур оборонного відомства.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024