Новини

 

В КНУ розглянули питання розвитку наукових парків

17.05.2017

17 травня в КНУ імені Тараса Шевченка відбувся науково-практичний круглий стіл «Проблеми та перспективи розвитку наукових парків України». Його мета – обмін досвідом, визначення найбільш гострих проблем функціонування зазначених інноваційних структур в університетах та пошуку найбільш ефективних шляхів їх вирішення, а також залучення інвесторів до фінансування вітчизняних наукових розробок.

Круглий стіл зібрав представників 40 вищих навчальних закладів, керівників 16 наукових парків України, представників бізнесу, до сфери інтересів яких належать питання академічного підприємництва та впровадження інновацій.

Відкрив захід  заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха. У роботі круглого столу взяли участь проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк, голова національної асоціації наукових технологічних парків та інших інноваційних організацій України Віктор Івченко.

Генеральний директор Наукового парку КНУ імені Тараса Шевченка Віталій Чернюк виступив з доповіддю «Розвиток інноваційного підприємництва в класичному університеті дослідницького типу».

Взаємодія наукового парку і університету, як засновника, охоплює значний спектр питань, що пов’язані з виконанням проектів, фінансуванням (у тому числі формування необхідних фондів), патентно-ліцензійною діяльністю, механізмом передачі обладнання, нематеріальних активів, а також інші організаційно-економічні та юридичні аспекти діяльності наукового парку. Всі ці питання були розглянуті під час науково-практичного круглого столу.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024