Новини

 

Зустріч Леоніда Губерського з Послом КНР в Україні

12.05.2017

12 травня  делегація Посольства КНР в Україні та дирекція Інституту Конфуція відвідала університет.

Надзвичайного і Повноважного Посла  КНР в Україні Ду Вея та осіб, які його супроводжували, прийняв ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

В ході розмови ректор висловив задоволення від рівня і стану співпраці з 12-ма китайськими університетами, що розвивається за підписаними двосторонніми угодами. В рамках цих  угод відбуваються регулярні обміни студентами та викладачами, реалізуються спільні наукові проекти. В університеті діє Центр китайської літератури та викладання китайської мови, що надає суттєву допомогу у підготовці фахівців. Він висловив вдячність МОН Китаю, яке щороку направляє для цього 2-ох висококваліфікованих викладачів. Ректор схвально висловився на адресу китайських студентів, які навчаються в Інституті філології та Інституті міжнародних відносин КНУ. «Їх у нас 180. Вони слухняні, виховані і наполегливі», сказав ректор. Інститут Конфуція, що є структурним підрозділом КНУ, так само інтенсивно сприяє втіленню системи підготовки філологів-китаїстів, надає підтримку науковим заходам, проведенню олімпіад та освітніх програм. Співпраця активно розвивається і розширюється. 

Посол КНР в Україні Ду Вей  наголосив на великому значенні КНУ, що, на його думку, є найпередовішим ВНЗ України. Університет  підготував зокрема велику армію фахівців, які сьогодні розбудовують сучасний Китай, а ще важливо й те, що КНУ є взірцем для університетів його країни, адже наразі випереджає китайські  ВНЗ у світових рейтингах.

Посол наголосив: «КНУ – це колиска не лише видатних особистостей, але й колиска майбутнього, а майбутнє в України, він вірить – велике». Він додав, що у планах китайського Посольства розширення і всіляке сприяння контактам і співпраці на всіх можливих напрямках.

Участь у зустрічі взяли радник Посольства КНР в Україні Джен Вей, перший секретар Ван Цзіньго, третій секретар Лю Тай,  проректор КНУ (міжнародні зв’язки)  Петро Бех, начальник відділу міжнародного співробітництва КНУ  Андрій Кравченко, директор Інституту Конфуція КНУ Олександр Гончаренко, заступник директора ІК Сувень Ківень.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024