Новини

 

Делегація з Греції в Інституті філології

28.04.2017

25 квітня 2017 року Центр елліністичних студій та грецької культури імені Андрія Білецького Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідала делегація культурних товариств з острова Егіна:

«Ольвія Поліс» та «Каподистрія».

Метою діяльності товариств є підтримка культурних проектів, пов’язаних з поширенням грецької культури за межами Греції, зокрема, через запрошення окремих діячів або колективів, що працюють на ниві культури та мистецтва.

Члени грецьких товариств познайомили студентів КНУ з історією виникнення своїх ініціатив, планами на майбутнє, поспілкувалися зі студентами-неоелліністами, які розповіли про програму перекладу новогрецької літератури, що діє в нашому Центрі.

На зустрічі був присутній і голова Фонду Левендиса (Кіпр), професор Хараламбос Бакірдзис, з яким співробітники Центру обговорили напрямки можливого співробітництва.

Фонд Левендиса має намір підтримати дослідження мови та культури греків-румеїв, які проживають в Україні. Співробітники Центру перезентували гостю видання праць професора Андрія Білецького та доцента Тетяни Чернишової, що дотепер вважаються класичними дослідженнями румейського діалекту. Окремо професор Х. Бакірдзис розровів про програму Фонду, спрямовану на збереження пам’яток візантійської культури, та заручився підтримкою Центру елліністичних студій у цьому напрямку.

 Прес-центр ІФ 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024