Новини

 

Зустріч ректора з керівництвом DFG

26.04.2017

25 квітня відбулася зустріч ректора КНУ академіка Леоніда Губерського з Президентом Німецького Науково-дослідного товариства (DFG) професором Петером Штроншнайдером та особами, які його супроводжували.

Леонід Губерський розповів гостям про історію найбільшого  університету України, його майже 200-літніх традиціях, про видатних  випускників. Детальніше ректор зупинився на структурі та освітньому й науковому потенціалі КНУ, що дає йому можливість входити і утримуватися на достойних щаблях  світових і вітчизняних рейтингів. Зокрема, гарні результати дає також активна співпраця з 16-ма провідними німецькими університетами, в рамках якої йде академічний обмін студентами, аспірантами і викладачами. КНУ також нарощує і вдосконалює  свою інноваційну наукову діяльність в рамках програми «Горизонт 2020» та інших потенційно затребуваних у державі проектів.

Президент DFG Петер Штроншнайдер  поінформував про діяльність товариства, що існує вже 90 років і  є основною структурою, що фінансує наукові дослідження в Німеччині на конкурсній основі. Ключовим завданням DFGє конкурсний відбір кращих заявок на дослідницькі проекти вчених при вищих навчальних закладах та наукових установах з подальшим їх фінансуванням. В процедурі прийняття рішень про фінансування  заявка розглядається  незалежними експертами, на основі висновку яких проект оцінюється членами галузевих комітетів, а потім заключне рішення приймається у фінансових комітетах.

Делегація прибула в Київ з метою передачі досвіду в галузі експертної оцінки наукових проектів і використання його МОН України для створення Національного фонду досліджень.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024