Новини

 

Півстоліття підготовки психологів у КНУ

24.04.2017

18-22 квітня 2017 року на факультеті психології відбулися події, що завершилися урочистостями з нагоди 50-річчя від початку фахової підготовки психологів у КНУ імені Тараса Шевченка.

Впродовж тижня відбувалися презентації кафедр психології, виставки друкованих праць науково-педагогічних працівників факультету психології, майстер-класи, педагогічні ігри та квести, конкурс студентських есеїв на тему «Психологія в моєму житті», відкриті лекції українських та іноземних професорів, студентський Фестиваль практичної психології Stud Fest та багато інших заходів, організованих викладачами і студентами факультету психології.

Завершився цей насичений подіями Тиждень Всеукраїнською науково-практичною конференцією «Психологічна освіта в Україні: традиції, сучасність та перспективи». Вона відбулася в Червоному  21 квітня напередодні Всеукраїнського Дня психолога.

У доповіді про історію становлення психологічної освіти в КНУ імені Тараса Шевченка декан факультету психології професор Іван Данилюк відзначив, що факультет є найавторитетнішим центром підготовки професійних психологів в Україні.

Традиції психологічної освіти було закладено ще в ХІХ столітті. Відтоді на факультеті зберігаються і примножуються традиції класичної академічної освіти в галузі психології, запроваджуються новітні технології підготовки фахівців у сфері психологічної науки і практики.

Провідну роль факультету психології у становленні та розвитку психологічної освіти в Україні відзначали в своїх промовах ректор КНУ Л. В. Губерський, а також поважні гості, серед яких віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В. А. Кириленко, керівник Секретаріату Голови Верховної Ради України Т. А. Подольська, директор Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України С. Д. Максименко, директор Інституту соціальної та політичної психології НАПН України М. М. Слюсаревський, директор спеціалізованого видавництва «Либідь» О. О. Бойко, декани, викладачі та випускники факультету різних років.

На ім’я декана факультету психології надійшли Вітальні адреси від ректорів Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Львівського національного університету імені Івана Франка, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та багатьох інших установ. Така висока оцінка є визнанням заслуг науково-педагогічного і допоміжного складу факультету у надважливій справі підготовки психологів, затребуваних суспільством сьогодні.

22 квітня науково-практична конференція продовжилася на факультеті психології, де відбувся перший студентський Фестиваль практичної психології Stud Fest. Учасники мали змогу працювати в межах 10 майстер-класів від студентів, викладачів та випускників нашого університету.

Захід був спрямований на ознайомлення студентів з різними напрямами психології та психотерапії. Студенти – організатори заходу планують зробити Stud Fest щорічним фестивалем практичної психології у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024