Новини

 

«Китай: минуле та сьогодення» – олімпіада для старшокласників на історичному факультеті

18.04.2017

17 березня 2017 року в приміщенні головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася Всеукраїнська  олімпіада для старшокласників «Китай: минуле та сьогодення».

Організаторами Олімпіади стали кафедра нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ, громадська організація «Українська асоціація китаєзнавців» та Інститут Конфуція КНУ. Сама Олімпіада проходила в два етапи. Під час першого старшокласники з різних областей України надіслали есе. З 58 робіт журі обрало 28 кращих. Автори цих есе були запрошені до участі в наступному етапі, а саме – пройти тестування зі шкільної програми на тему історії Китаю. За загальною кількістю балів з есе і тестів перемогу здобула учениця 9 класу Українського гуманітарного ліцею, що знаходиться в місті Києві – Дарина Кулик. Вона і ще низка призерів отримали цінні подарунки, люб’язно надані посольством Китайської Народної Республіки в Україні. Всі фіналісти отримали призи і подяки від історичного факультету КНУ.

Олімпіада пройшла на високому рівні.

До оргкомітету олімпіади увійшли:

Макар Таран – доцент  кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету (голова оргкомітету);

Олександр Гончаренко –  директор Інституту Конфуція КНУ з української сторони;

Віталій Люлька – аспірант кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ (секретар оргкомітету);

Олег Машевський – завідувач кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ, доктор історичних наук, професор;

Сунь Кхевень – директор Інституту Конфуція КНУ з китайської сторони;

Володимир Урусов – доцент  кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ (заступник голови оргкомітету).

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024