Новини

 

Українська збірна перемогла на VI Європейській математичній олімпіаді для дівчат (EGMO)

18.04.2017

З 6 по 12 квітня у місті Цюріх (Швейцарія) пройшла VI Європейська математична олімпіада для дівчат (EGMO). Команда України є постійною учасницею змагання від початку першої олімпіади, що відбулася у 2012 році у Кембриджі (Велика Британія).

Цього року на олімпіаду приїхало 168 учасниць із 44 країн (з яких 33 європейські країни та 11 країн-гостей).

Україну на змаганні представляли: Аліна Ян (Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Юлія Здановська (Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Ольга Шевченко (Академічна гімназія №45, м. Харків), Аліна Гарбузова (Харківський фізико-математичний ліцей №27). Вони здобули перемогу на осінньому відборі команди України на Міжнародні математичні олімпіади, що зазвичай проводиться під егідою Київського національного університету імені Тараса Шевченка на базі Інституту післядипломної освіти та факультету комп’ютерних наук та кібернетики.

Керівником команди був доцент факультету комп’ютерних наук та кібернетики Андрій Анікушин, його заступницею – випускниця цього ж факультету Юлія Кравченко, яка, між іншим, є єдиною, хто була учасницею усіх 6 проведених EGMO – у першій, як учасниця, в усіх інших – як керівник.

Збірна прибула до Цюріху ввечері 6 квітня. Наступного дня на учасниць чекала насичена програма: вони взяли участь у грі Scavenger Hunt, що допомогла їм познайомитися з учасницями з інших країн, а також дізнатися більше про історичні пам’ятки міста. Ввечері у Федеральній вищій технічній школі Цюріха (студентом якої колись був Альберт Ейнштейн) відбулася урочиста церемонія відкриття.

У суботу та неділю відбулися перший та другий тури олімпіади (по 3 задачі на 4,5 години). Після завершення туру на учасниць чекала цікава розважальна програма: різноманітні спортивні ігри, басейн, поїздка на гору Uetliberg.

У цей час керівники напружено перевіряли роботи дівчат. У понеділок відбулася координація робіт.

Після клопіткої перевірки було оголошено, що Україна посіла 1 командне місце серед країн Європи. Крім того, Оля Шевченко отримала максимально можливу кількість балів (вперше в історії участі команди України).

Наразі Україна вже втретє перемогла на Європейській математичній олімпіаді для дівчат (EGMO).

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024