Новини

 

Офіцери-психологи підвищили кваліфікацію у ВІКНУ

13.04.2017

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка завершилися тритижневі курси підвищення кваліфікації офіцерів структур морально-психологічного забезпечення частин і підрозділів Збройних Сил України.

Заняття проводилися за змістовими модулями: морально-психологічне забезпечення підготовки та застосування частин і підрозділів ЗС України; методика формування стресостійкості військовослужбовців.

Більше 70 відсотків навчальних занять проведено методом групових вправ та тренінгів. Заняття проводили не лише науково-педагогічні і наукові працівники Військового інституту та факультету психології КНУ, а й  фахівці в галузі психології різних наукових установ та громадських організацій.

Тренінг з надання першої психологічної допомоги провів фахівець Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Юрій Спицький. Новими науковими напрацюваннями за цим напрямом поділилися науковці Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних Сил України на чолі з керівником центру полковником Назимом Агаєвим.

Вже не вперше проводили заняття у ВІКНУ фахівці-психологи громадських організацій «Ліга офіцерів» (Родіон Григорян та Олександр Литвинов), «Психологічна кризова служба» (Віра Шевченко, Надія Голембієвська), «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» (Катерина Проноза).

Зустрілися з офіцерами курсів та передали свої знання офіцерам курсів відомий вчений-медик, засновник українського центру психофізичної реабілітації військовослужбовців, заступник начальника Української військово-медичної академії полковник медичної служби Всеволод Стеблюк, військовий капелан, науковець і громадський діяч Андрій Зелінський, психотерапевт, фахівець з тілесно-орієнтованої терапії Андрю Флешель. Інструктори 44 Навчального центру провели тренінг з тактичної медицини.

За результатами складання комплексного екзамену, заступник начальника ВІКНУ з навчальної роботи полковник В'ячеслав Кирик і начальник військового гуманітарно-лінгвістичного факультету полковник Юрій Дуліч вручили офіцерам свідоцтва про закінчення курсів державного зразка з логотипом КНУ імені Тараса Шевченка.

Навчальний відділ ВІКНУ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024