Новини

 

Віртуозний концерт Христини Михайліченко

12.04.2017

11 квітня 2017 року в Мистецькому салоні Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся сольний фортепіанний концерт Христини Михайліченко, 11-річної піаністки, яка впевнено підкорює міжнародні музичні сцени.

Варто зазначити, що далеко не кожному піаністові вдається одразу ж налаштуватися, щоб виконувати музичні твори на новому, не випробуваному раніше інструменті. Христина з легкістю подолала цей бар’єр до початку свого виступу. Підтримувала доньку й водночас коригувала процес її підготовки мама дівчинки Наталя Михайліченко, яка завжди супроводжує Христину під час гастролей.

Юна піаністка виконала твори Ференца Ліста, зокрема, «Сонет Петрарки №104 (Мі-мажор)», «Тарантелу» і «Забутий вальс»; зіграла композиції Фридерика Шопена, «Ноктюрн № 7 (До-дієз мінор, опус 27)» і «Скерцо (Сі-бемоль мінор, опус 31)» та розчулила присутніх «Мелодією» Мирослава Скорика, що завершила музичний виступ.

Присутні на концерті захоплено вітали кожен музичний твір, а віртуозну Христинчину гру винагородили ніжним трояндовим букетом, зібраним спеціально для юної піаністки.

Наостанок організатори подякували Христині за талановите відкриття одвічної таїни музичного мистецтва й домовлялися із родиною Михайліченків про подальшу співпрацю й нові виступи в Мистецькому салоні КНУ.

Наталя Михайліченко також висловила щиру подяку за нагоду виступати у Шевченковому університеті, поділилася приємними враженнями від атмосфери концерту і розповіла про плани на майбутнє.

Приємно вражає, що вже влітку Христину запрошено на виступ у рамках Міжнародного музичного конкурсу для дорослих виконавців (Швейцарія), до участі в якому традиційно допускаються лише троє дітей зі всього світу. І саме Христина Михайліченко представлятиме на заході такого рівня Україну!

Нагадуємо, що 14 квітня 2017 року в Головному корпусі КНУ відбудеться Віртуозний ШеваМаркет, а виручені кошти від благодійного заходу будуть передані родині Михайліченків.

  

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024