Новини

 

КНУ має найвищий індекс Гірша серед університетів України

12.04.2017

Як повідомляє портал Освіта.UA – видавничою службою «УРАН», було здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів.

Так, згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України має Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 79 (73 у рейтингу 2016 року), друге місце посів – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 60 (57), третє – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 51 (44).

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, що публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2017 року до бази даних Scopus включено 136 вищих навчальних закладів України, що на 9 вищих навчальних закладів більше ніж у квітні 2016 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Першоджерело

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024