Новини

 

Герої України поділилися бойовим досвідом із курсантами ВІКНУ

10.04.2017

8 квітня 2017 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з Героями України – командирами аеромобільних підрозділів Збройних Сил України майорами Олександром Порхуном та Ігорем Герасименком, які нещодавно повернулися із району проведення АТО і нині навчаються в Національному університеті оборони України.

Запрошені гості отримали найвищі державні нагороди за здійснення героїчних подвигів у бойових діях, що тривають на Сході України. Це люди сильного духу і міцного характеру, справжні патріоти нашої країни.

Герої своїм прикладом показали,  що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками, тому що кожен із них доклав максимальних зусиль, аби виконати бойове завдання і перемогти противника в бою.

Зустріч відбулася у форматі «запитання-відповідь». Курсанти цікавилися у командирів про пам’ятні події та історії,  що відбувалися із ними під час воєнних дій на Донбасі.

Офіцери відверто та детально відповіли на всі запитання,  а саме – як правильно керувати особовим складом в екстремальних умовах, як робити важливі управлінські рішення за короткий час, як підтримувати моральний і бойовий дух військовослужбовців тощо.

– Якщо солдат витримає перші 6 хвилин бою і в нього не тремтітимуть руки і не буде паніки,  тоді він готовий йти вперед, не зважаючи на біль та страх, – зазначив Ігор Герасименко.

Також офіцери намагалися у доступній формі розповісти курсантам про життя на війні,  про те, як боронилися і наступали,  про допомогу волонтерів та про солдатську єдність і братерство.

Герої зауважили, що спочатку було дуже важко, але коли вперше відчуваєш смак перемоги і підтримку товаришів, розумієш,  що спільними зусиллями можна швидко та злагоджено досягнути своєї мети – подолати ворога.

– Герой України – це не моя особиста нагорода, ця відзнака присвячена мужнім та відданим бійцям мого підрозділу. Адже разом ми – сила! – наголосив Олександр Порхун.

Гостям було надзвичайно приємно, що майбутні офіцери ЗС України не байдужі до їхніх подвигів і переймаються долею держави. Наприкінці, зустрічі заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч від імені особового складу висловив щиру подяку майорам Олександру Порхуну та Ігорю Герасименку за те, що вони захищають нас та бережуть територіальну цілісність України, вручивши їм Подяки та квіти.

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024