Новини

 

Зустріч Президента України Петра Порошенка з молодими вченими

07.04.2017

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Національної академії наук України Борисом Патоном та молодими вченими. Глава держави підписав розпорядження «Про призначення грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік».

«На мою думку, це важливе заохочення активної участі молодих вчених у реалізації державної політики і впевнений в тому, що майбутнє країни у ваших руках. І ваш розум поведе країну далі в Європу», - звернувся Петро Порошенко до присутніх на зустрічі.

Глава держави переконаний, що молоді українські вчені будуть представниками України в майбутній Європі. Він також наголосив на важливості державної підтримки молодих вчених.

За словами Петра Порошенка, найближчим часом буде підписано Указ про відзначення 100-річчя Національної Академії наук України: «Сам факт її створення уже тоді був потужною революційною подією».  Він також наголосив на важливості вшанування пам’яті українського академіка Володимира Вернадського.

Президент підкреслив, що українська наука багата не тільки історією, а й має величезний потенціал, який зараз служить країні. Він нагадав про підписання нової редакції Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність», який було розроблено із залученням провідних фахівців. Відповідно до закону, Уряд затвердив  рішення про утворення Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. «Мені приємно сьогодні, в колі молодих вчених, повідомити, що ця Рада і розподіляє бюджетні гранти на фінансування новітніх, амбітних і багатообіцяючих проектів», - зазначив Петро  Порошенко.

Президент висловив впевненість, що ці кошти мають отримати найбільш талановиті і найбільш перспективні вчені та наукові колективи, які зможуть забезпечити інноваційні перетворення, оновлення наукової сфери на демократичних засадах.

Глава держави також повідомив, що з президентом НАН України Борисом Патоном домовились про обговорення питання реформування академії і забезпечення пріоритетності розвитку найбільш перспективних напрямків.

У свою чергу, Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський подякував Президенту за рішення щодо грантової підтримки молодих вчених та за увагу, яку він приділяє українській науці, обдарованій учнівській молоді та молодим вченим.

«Ці події є яскравим свідченням того, що попри усі об’єктивні економічні труднощі, держава і особисто Президент України виявляють особливу увагу до молодих талантів, яких з упевненістю можна віднести до національного надбання нашої держави», - сказав Леонід Губерський.

Серед тих, хто отримав гранти Президента України для підтримки наукових досліджень на 2017 рік молоді вчені Київського національного університету імені Тараса Шевченка:  

  • КОЖЕКІНА Людмила Юріївна – кандидат соціологічних наук, соціолог навчальної лабораторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка для проведення дослідження “Соціологічний моніторинг студентського життя”.
  • МАРИНИЧ Олександр Віталійович – кандидат фізико-математичних наук, докторант Київського національного університету імені Тараса Шевченка для проведення дослідження “Асимптотичний аналіз самоподібних стохастичних систем”.
  • НІКУЛІНА Вікторія Вікторівна – кандидат біологічних наук, інженер 1 категорії Київського національного університету імені Тараса Шевченка для проведення дослідження “Пошук нових маркерів для ранньої діагностики хвороби Паркінсона”.

Інформація та фото з сайту Президента України

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024