Новини

 

Інститут філології відчиняє двері

03.04.2017

Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка розпочинає серію зустрічей з майбутніми абітурієнтами. 7 квітня 2017 року «День відчинених дверей».

Цей осередок філологічної освіти готує фахівців із тридцяти мов і літератур світу, кожного року пропонуючи вступникам нові освітні програми з урахуванням міжнародних стандартів та вимог ринку праці й сучасного життя.

 В останні десять років тут запроваджено ряд філологічних освітніх програм із вивчення рідкісних, екзотичних і, безумовно, потрібних для країни мов та літератур. Це зокрема індонезійська, в’єтнамська (в Україні підготовку фахівців із цих мов здійснює тільки Інститут філології), перська, шведська, білоруська, кримськотатарська мови. У 2016 році оголошено набір на іврит та на гагаузьку мови, а в 2017 році заплановано підготовку ще й з нідерландської (як третьої мови) та з азербайджанської мов.

Спеціальність «азербайджанська мова і література та англійська мова» є актуальною, зважаючи на потужну азербайджанську діаспору на території України. Відкриття такого напрямку підготовки філологів зумовлене потребою в українських фахівцях із азербайджанської мови, які б допомагали дітям представників діаспори здобувати початкову і середню освіту частково рідною, частково державною мовами. До того ж, такі вузькоспеціалізовані фахівці потрібні вдипломатичних структурах, у міжнародних компаніях і представництвах. З другого курсу студенти цієї освітньої програми будуть вивчати ще й турецьку мову ілітературу, матимуть можливість проходити мовне стажування у вищих навчальних закладах Азербайджану, а також педагогічну практику в середніх школах, де викладаються азербайджанська, турецька та англійська мови (у т.ч. і за кордоном).

Для бакалаврів у 2017 році Інститут філології пропонує ряд магістерських освітніх програм, дисципліни яких викладатимуться іноземними мовами:«франкофонні студії та переклад (французька філологія, англійська мова)», «іспанська філологія, англійська мова та переклад», «сучасна англомовна комунікація та переклад – англійська мова і література та дві західноєвропейські мови», «германська філологія іпереклад».

Унікальними пропозиціями інституту є магістерські програми з художнього перекладу, літературно-мистецької аналітики та класичних студій. Донедавна в Україні не навчали менеджерів у сфері культури (фахівців з організації міждисциплінарних та міжнародних заходів), а з 2016 року проводиться набірнапрограми «художній переклад з англійської мови, літературне редагування та менеджмент перекладацьких проектів» та «літературно-мистецька аналітика й іноземна мова».

 З 2017 року впроваджується оновлена магістерська програма«класичні студії та західноєвропейська мова», «етнокультурологія та іноземна мова», «фольклористика, українська мова і література та іноземна мова». Ці освітні програми покликані забезпечити підготовку фахівців із широкою культурологічною та літературознавчою компетентністю для менеджерської діяльності не лише в цариніфілології, а й у суміжних гуманітарних галузях – культури, історіографії, мистецтва, дипломатії, мас-медіа тощо.

Початок зустрічі: 15.00

Місце: актова зала Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка (бульвар Т.Шевченка, 14).

Додаткова інформація за тел.: 239-31-01

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024