Новини

 

Троє молодих науковців КНУ отримають гранти по 150 тисяч гривень

30.03.2017

«20 молодих докторів наук отримають гранти по 150 тис. гривень для проведення власних досліджень – Уряд ухвалив проект Розпорядження Президента України», –  йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

Кабінет Міністрів України ухвалив проект Розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 20-м докторам наук віком до 45 років на загальну суму 3млн гривень. Відповідне розпорядження було подано МОН та проголосовано на Уряді сьогодні, 29 березня 2017 року.

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у державному бюджеті на 2017 рік. Після підпису Розпорядження Президентом України, ці кошти будуть надані науковцям.

Для отримання грантів на конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень було подано 106 заявок. За результатами конкурсу було визначено 20 переможців, троє з них – молоді науковці КНУ:

ПРОКОПЕНКО Олександр Володимирович – 1979 року народження, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Здійснюватиме наукове дослідження «Швидкодіючі частотно-селективні мікрохвильові пристрої на основі спінтронних магнітних наноструктур»

САМОЙЛЕНКО Ігор Валерійович – 1976 року народження,  доктор фізико-математичних наук, доцент кафедри Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Здійснюватиме наукове дослідження «Дискретні та неперервні еволюційні структури»

СЕМЕНОВ Володимир Вікторович – 1977 року народження, докторо фізико-математичних наук, професор кафедри Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Здійснюватиме наукове дослідження «Розробка та дослідження ефективних методів для варіаційних нерівностей та задач оптимального керування».

 

Прес -центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024