Новини

 

4 молодих вчених КНУ отримають гранти для проведення досліджень

23.03.2017

Кабінет Міністрів України ухвалив проект Розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 54-ом молодим українським вченим на загальну суму 3 млн 540 тис гривень. Відповідне розпорядження було подано Міністерством освіти і науки України та проголосовано на Уряді

22 березня 2017 року. 

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у державному бюджеті на 2017 рік. Для того, щоб ці кошти були надані молодим науковцям, залишився один крок – підписання відповідного розпорядження Президентом України.

За повідомленням МОН – на конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень у 2016 році на здобуття грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і обирали кандидатів на отримання грантів. 

Серед переможців, які отримають гранти, опинилися і четверо молодих дослідників з КНУ, а саме: доктор фізико-математичних наук Ольга Броварець для проведення дослідження «Структурна теорія спонтанного точкового мутагенезу»; кандидат соціологічних наук, соціолог навчальної лабораторії КНУ Людмила Кожекіна для проведення дослідження «Соціологічний моніторинг студентського життя»; кандидат фізико-математичних наук, докторант КНУ Олександр Маринич для проведення дослідження «Асимптотичний аналіз самоподібних стохастичних систем»; кандидат біологічних наук, інженер 1 категорії  КНУ Вікторія Нікуліна для проведення дослідження «Пошук нових маркерів для ранньої діагностики хвороби Паркінсона».

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024