Новини

 

«Малювання на воді» Хікмета Барутчугіля

22.03.2017

З 21 березня 2017 року в Національному музеї імені Тараса Шевченка буде відкрита для огляду виставка мистецтва ебру «Малювання на воді» відомого художника у техніці ебру пана Хікмета Барутчугіля. Експозицію представлено спільно із посольством Туреччини в Україні.

Ебру – один із найдавніших видів турецьких мистецтв. Його можна описати, як малювання на воді. Зразки формуються на поверхні води, в яку додають субстанцію для підвищення в’язкості, після чого зразки переносяться на папір. Результати цього процесу є унікальними і повторити той самий дизайн неможливо.

Хікмет Барутчугіль працює викладачем відділення традиційного турецького мистецтва у Художньому університеті Мімар Сінан (Стамбул, Туреччина). Художник виставляє свої роботи у престижних музеях, таких як Британський музей. Вони представлені у приватних колекціях в усьому світі. У 2012 та 2016 роках він став першим турецьким володарем призу «Найкращий з Найкращих» художнього фестивалю «Мистецтво у дії», організованого Лондонською школою економічних наук.

Виставка триватиме до 2 квітня.

Музей працює щоденно з 10:00 до 18:00 (каса до 17:30), окрім, понеділка, а в кожного останнього четверга місяця – вхід вільний.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024