Новини

 

На історичному нагородили фіналістів олімпіад для старшокласників

20.03.2017

17 березня 2017 р. історичний факультет зустрічав понад 70 учасників фінального етапу всеукраїнських олімпіад для учнів старших класів «Іспанія та латиноамериканський світ» та «Китай: минуле та сьогодення».

Організатором заходу виступила кафедра нової та новітньої історії зарубіжних країн за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні, Посольства Республіки Аргентина в Україні, Посольства Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Посольства Китайської Народної Республіки, громадських організацій «Українська асоціація американістики», «Асоціація іспаністів України», «Українська асоціація китаєзнавців» та Інститут Конфуція КНУ імені Тараса Шевченка.

Декан історичного факультету професор Іван Патриляк зазначив, що олімпіади стали своєрідним містком щирої дружби між нашими країнами, що сприятиме зміцненню позитивного іміджу України та поглибленню двосторонніх відносин.

Представники дипломатичних установ щиро подякували керівництву, професорсько-викладацькому складу КНУ імені Тараса Шевченка, вчителям та вихователям фіналістів за популяризацію серед молодого покоління українців культурної спадщини Китаю, Іспанії та латиноамериканських країн, їхнього історичного досвіду.

Зокрема з промовами виступили Фернандо Хірон Паскуаль (голова консульського відділу Посольства Іспанії в Україні), Хайме Рамон Фернандез Санчес (керівник торговельно-економічного відділу Посольства Іспанії в Україні), Еліо Форхас Родрігес Кальдас (керівник відділу культури Посольства Бразилії в Україні) та Аріель Макс Санчез Ромеро (голова відділу культури Посольства Аргентини в Україні).

Всі фіналісти отримали  призи, дипломи та подяки від історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, іноземних дипломатів, громадських організацій.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024