Новини

 

Виставка «Освіта та кар’єра - День студента»

16.11.2006
Виставка «Освіта та кар’єра - День студента»
16 -18 листопада Київ, 20 листопада Харків, 21 листопада Донецьк


Палац мистецтв „Український дім” м. Київ, вул. Хрещатик, 2 (ст.м. „Майдан незалежності”)

16 - 21 листопада 2006 Україна готується зустріти велику делегацію представників французьких вищих навчальних закладів нагоди Дня Студента, що відзначається щорічно 17 листопада. Протягом 6 днів українські студенти зможуть познайомитися з найпрестижнішими вищими школами та університетами Франції у Києві, а також у Харкові та Донецьку.

За допомогою ЕдюФранс (EduFrance) та проекту створення Агентства Кампус Франс, Франція висловлює бажання підсилити свою присутність на міжнародному ринку освіти та поширити престиж своїх вищих навчальних закладів у світі.

З метою подальшого міжнародного розвитку французькі заклади вищої освіти провадять популяризацію своїх навчальних програм тепер і серед широкого загалу освітян, учнівської та студентської молоді України. Висвітлення досвіду вдалої міжнародної співпраці відбудеться за участі :

 Вищої торгової школи м. Парижу (l’Ecole supérieure de commerce de Paris (ESCP-EAP), що відкрила свої підрозділи у Лондоні, Туріні та Берліні
 Об’єднання вищих інженерних шкіл ПаріТех (ParisTech (1), до якого входять 10 провідних французьких шкіл – на виставці його представлятимуть Вища національна школа шляхів та мостів (ENPC) та Вища національна школа Мистецтв та Ремесел (ENSAM).
 Мережа вищих інженерних шкіл « n+i », створивши єдиний централізований доступ до 70 інженерних шкіл для іноземних студентів (2). Мережу представлятиме Національна школа прикладної електроніки (ENSEA).

 Паризькі університети, представлені у Києві Університетом Париж 10 (Université Paris 10) та Версальським університетом Сан-Квентен-ан-Івлін. Обидва заклади зорієнтовані на гуманітарні та соціальні науки.
 Великі освітньо-наукові центри інших регіонів Франції : Вища торгова школа м. Руана, університети м. Лілля (Université des sciences et techniques Lille 2), м. Ліона (Lyon 2), м. Анже (Université d’Angers) та Університет Мену (Université du Maine).
 Вузькоспеціалізовані вищих навчальних закладів, дуже престижні у своїй галузі, а саме: Міжнародна школа моди та мистецтва (Mod’Art international) та Школа мистецтва ім. Маріза Елоя (Ecole d’Art Maryse Eloy).

Два французьких підприємства, імплантовані на Україні, Лакталіс та Лореаль, погодилися стати партнерами ЕдюФранс та Французького культурного центру в організації цього заходу. Таке партнерство є дуже важливим та співпадає з тією роботою, що наразі виконує Всеукраїнська асоціація випускників французьких освітніх програм (3), залучаючи молодих українських франкомовних спеціалістів до єдиного кола.
1) : www.paristech.org
(2) : www.nplusi.fr
(3) : AUDESF : www.audesf.org.ua. Всеукраїнська асоціація випускників французьких освітніх програм (AUDESF) є українською асоціацією, що має на меті сприяти працевлаштуванню франкомовних кадрів на українських та французьких підприємствах в Україні. В рамках цієї асоціації працюють кілька професійних груп, а на сторінках її Інтернет – сайту діє біржа праці.

За детальнішої інформацією звертатися на стенд Французького культурного центру

КОНТАКТИ:
Центр наукового та університетського співробітництва, Оксана Ландо тел. +38044 239 31 36, 239 33 79
Французький культурний центр, тел. +38044 529 27 59
www.ifu.kiev.ua, www.ambafrance-ua.org


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024