Новини

 

Обговорено правові аспекти реформи сімейної медицини

07.03.2017

3 березня 2017 року у стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося чергове засідання Дискусійного клубу «ТОЧКА ДОТИКУ: громадське здоров’я, біомедицина, право». Цього разу засідання було присвячене темі «Сімейна медицина: реформаторські кроки з погляду лікарів, пацієнтів і юристів».

Ця тема викликає жваву суспільну дискусію. Породжує сподівання і побоювання. Навколо неї створюються міфи.  І, безперечно, вона вимагає правового осмислення та копіткої роботи.

Організаторамизаходу виступили навчально-науковий центр медичного права та кафедра адміністративного права юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка за сприяння комітетів правового напрямку Громадської ради при МОЗ України, Українського медичного клубу, Асоціації адвокатів України та Української медико-правової асоціації.

Учасники дискусії обговорили ідеологію реформи, позитивні і та проблемні питання, на які необхідно звернути увагу. Серед цих питань – вимоги до сімейного лікаря, питання його робочого часу, механізми оплати праці, оформлення договірних відносин з пацієнтами і т.д.

Свою думку висловили управлінці у сфері охорони здоров’я, лікарі загальної практики – сімейної медицини, юристи-практики, науковці.

Резолюція і підготовлені за результатами засідання Дискусійного клубу юридичні рекомендації будуть надіслані Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерству охорони здоров’я України та іншим зацікавленим установам і організаціям.

 

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024