Новини

 

Студенти університету у проекті STP Workshop 2017

17.02.2017

З 4 по 11 лютого в Республіці Польща було проведено міжнародний проект STP Workshop 2017, започаткований із 2011 року командою Програми Study Tours to Poland. У 2017 році організатором STP Workshop була ольштинська Фундація Боруссія, що є координатором навчальних візитів у рамках Study Tours to Poland для студентської молоді з України, Білорусі, Молдови.

Проект розпочався у Вроцлаві, а завершився у Варшаві. Для участі в STP Workshop 2017 було проведено конкурс серед успішних випускників Програми Study Tours to Poland різних років, з метою розвитку у них лідерського потенціалу на прикладі успішної діяльності неурядових організацій Республіки Польща.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка у проекті STP Workshop 2017 представляли студенти, зокрема: Марія Варченко (історичний факультет), Андрій Матат (юридичний факультет) та Ірина Рудько (юридичний факультет).

Учасники працювали над різноманітними проектами, що можуть бути корисними як локальні ініціативи у різних містах, молодіжних чи професійних групах. Також відбувся ряд семінарів і майстер-класів з представниками місцевих неурядових організацій, зосібна стосовно прав людини, партисипативного бюджету, локальної демократії, польських програм для молоді, культурних та освітніх проектів, спрямованих на розвиток громади і т.д. Крім цього, STP Workshop 2017 мав й неформальну частину, що складалась з екскурсій, відвідин музею Варшавського повстання та музичного Театру Студії Буффо тощо.

«Найбільше тішить той факт, що Польща зацікавлена у швидкому розвиткові сучасної України як свого сусіда. В цілому програма якісно впливає на європейську перспективу деяких країн Східної Європи, оскільки, залучаючи до участі молодих ентузіастів, відбувається процес реальної інтеграції та особистісного розвитку кожного з нас» - резюмував студент магістратури юридичного факультету КНУ Андрій Матат.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024