Новини

 

КНУ відвідали активісти «Шкільної Ліги»

16.02.2017

16 лютого 2017 року КНУ імені  Тараса Шевченка відвідали найактивніші учасники проекту «Шкільна газета «Шкільна Ліга».

Проект стартував більше року тому в м.  Токмак  і об’єднав редакторів шкільних газет Токмацького району Запорізької області. В рамках проекту схильним до журналістики школярам проводять майстер-клас  професійні журналісти, дизайнери, фотографи. У результаті налагоджено випуск газети «Шкільна Ліга», що виходить тиражем 3000 екземплярів.

Відвідати КНУ було мрією юних журналістів, що здійснилася. У залі засідань Вченої ради КНУ відбулася зустріч учасників проекту з  проректором з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеславом Шамраєм.  Двадцять учнів 8-11 класів запорізьких шкіл з цікавістю слухали розповідь проректора про університет, про те, які можливості кожен з них  може відкрити для себе, ставши студентом КНУ.  Учні побачили процес створення газети «Київський університет», побувавши в її редакції та поспілкувавшись з редактором газети Ларисою Кіт.

У Мистецькому салоні університету на школярів чекала зустріч із заступником директора з навчальної та науково-методичної роботи Інституту філології Галиною Усатенко, директором Центру комунікацій КНУ Оленою Добржанською, представником відділу по роботі зі студентами Луїзою Новохацькою.   

З історією університету, його традиціями, науковими школами учнів ознайомила  директор Музею історії університету Людмила Круглова.

«Мені так сподобалася екскурсія! Така давня історія! А експонати які!» - поділилася враженнями Анна, учениця  5-ї Токмацької  школи.

Дев'ятикласницям 6-ї Токмацької школи найбільше сподобалася зала засідань Вченої ради:  «Це неймовірно, нам вдалося побувати там, де, напевно, приймаються найважливіші університетські рішення. Буде про що однокласникам розповідати».

Влада, учениця  11-го класу першої Токмацької  школи, зазначила, що після сьогоднішньої екскурсії Головним корпусом університету та розмови з представниками КНУ вона вже прийняла рішення стати студенткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Учасники проекту «Шкільна газета «Шкільна Ліга» щиро подякували  представникам університету за теплу, цікаву і змістовну зустріч.

 

Тетяна Воротняк

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024