Новини

 

Про розвиток банківської системи і фінансової кредитної політики в Україні розповів студентам голова Національного банку України

25.11.2003
25 листопада 2003 року відбулася зустріч голови Національного банку України Сергія Тигіпка зі студентами та викладачами економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

“Щоб зробити вдалу кар’єру, головне – бути впевненим в власних силах і прагнути будь-що досягти поставленої мети,” – так розпочав свою лекцію Сергій Тигіпко, який пройшов життєвий шлях від простого інженера до голови Нацбанку України.

Пан Тигіпко вважає, що економіка України стоїть на правильному шляху, про що свідчать результати за останні 10 місяців – це стабільність гривні, зростання інвестицій, збільшення часток українського експорту та імпорту, успішний розвиток машинобудівної, легкої, харчової та деревообробної промисловостей. Це значні успіхи, зважаючи на те, що Україна зазнала тяжких економічних втрат після розпаду Радянського Союзу. Також успішно розвивається банківська система, зріс валютний резерв та збільшена кількість кредитів для фізичних осіб. Нині в Україні діє 16 найбільших банків.

Головним завданням для нашої країни Сергій Леонідович вбачає створення та розвиток конкурентноздатної економіки. Це потрібно для виходу на європейський та світові ринки. Для цього необхідне проведення ряду економічних реформ, впровадження відповідних законів та залучення на Україну зарубіжних інвестицій. Також планується прийняття закону щодо надання кредитів на навчання малозабезпеченим студентам, бо саме освічена молодь формує майбутнє країни.

Відповідаючи на запитання студентів, Сергій Тигіпко підкреслив, що попит на фінансистів, економістів та банкірів завжди буде, але для успішної кар’єри потрібно бути фахівцем і починати працювати в фінансових структурах ще зі студентської лави.

Закінчив свій виступ голова Нацбанку побажанням успіхів студентам та сподіваннями, що саме вони поповнять ряди фінансової та політичної еліти України.

Наталія Коротенко,
ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024