Новини

 

«У ритмі міста» Ольги Чернецької у Національному музеї Тараса Шевченка

02.02.2017

3 лютого о 18.00 у Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться офіційне відкриття виставки і презентація каталогу з обраними роботами художниці Ольги Чернецької. Експозиція отримала назву «У ритмі міста».

Ольга Чернецька – молода українська художниця; навчалась в Національній Академії образотворчого мистецтва та архітектури. Малює та пише олією з дитинства. Українська Революція гідності стала справжнім творчим поштовхом для художниці – з 2013 року вона активно виставляється в Україні та закордоном, де її роботи стрімко отримують популярність та визнання.

У 2016 році Ольга Чернецька стала учасницею 31 Chalsea International Fine Art Competition у Нью-Йорку, двох міжнародних проектів Abstract Art в галереї The Brick Lane gallery в Лондоні і Contemporary Art Show Spectrum Red Dot Miami 2016.

Ольга Чернецька працює в жанрі ліричної та геометричної абстракції, пише натюрморти і портрети та займається графікою. Мистецькі пошуки останніх років художниці пов’язані, перш за все, із кольором – субстанцією, яка напряму взаємодіє із сильними емоціями і стає на її полотні потужним енергетичним висловом.

В НМТШ Ольга представить живопис і графіку із серій «Ритми міста» та «Інтермеццо», створених в 2016 році.

В серії «Ритми міста» художниця пише портрет мегаполісу, наповненого метушнею. Але це скоріше ніжний, одухотворений портрет, аніж пейзаж, який відображає всю міць і турбулентність великого міста.

В «Intermezzo» ритмічні поєднання кольорів безпосередньо натхненні музичними творами. Художниця прагне синтезувати музику і живопис і на її картинах вони звучать в унісон, однак, центральною ідеєю залишається колір як такий, колір як форма і предмет.

Художниця розповідає: «Мої роботи – це не реальні місця і навіть не вигадані ландшафти. Все це емоційні та психологічні місця – мої внутрішні території. Мої картини роповідають про речі, які поза часом, і я думаю, що пейзаж для більшості з нас є чимось позачасовим».

Акредитація на подію обов’язкова (050 720 03 58, Катерина).

Адреса: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12

Час роботи виставки: щоденно з 10:00 до 18:00 (каса до 17:30)

вихідний день – понеділок.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024