Новини

 

Джо Бразда у КНУ

31.01.2017

30 січня у Червоному корпусі пройшла зустріч студентів із співробітником Міддлбурського інституту міжнародних досліджень Джо Браздою на тему «Іранська ядерна угода - міфи та дезінформація».

Міддлбурський інститут міжнародних досліджень має єдину у світі магістерську програму з нерозповсюдження зброї масового ураження і підготовки найкращих спеціалістів у цій сфері. У Джо Бразди великий досвід аналітичної і дослідницької роботи у цій галузі. Він активно займається іранською тематикою, володіє арабською мовою, працює безпосередньо із першоджерелами.

Захід було організовано представниками Форуму молодих дипломатів, з метою покращення розуміння молоді щодо проблематики ядерного нерозповсюдження і взаємовідносин у ядерній сфері. Лекція висвітлила практичні проблеми сьогодення на міжнародному рівні, що вимагають негайного вирішення.

До розгляду на зустрічі була обрана ядерна угода «Спільний всеосяжний план дій», підписана у 2015 році представниками правління Ірану, групою 5+1 (п’ятьма членами Ради Безпеки ООН: США, Росією, Китаєм, Францією, Великобританією і Німеччиною) і ЄС щодо ядерної програми Ірану. За цією угодою погоджені численні пункти і домовлено про те, що Іран не зможе виробляти ядерну зброю, однак має право накопичувати ядерне пальне для використання з цивільною метою.

На сьогодні, з точки зору міжнародних відносин, ця тематика дуже важлива, оскільки нещодавні зміни у правлінні США викликають багато суперечливих запитань.

Джо Бразда розповів про перспективи і небезпеку ядерної угоди у сучасних умовах і спробував, на прикладах передати погляди різних представників правління США на можливий розвиток подій.

Лекція викликала безліч суперечливих запитань, які слухачі змогли поставити спікеру після його виступу. Зустріч завершилася доброзичливою дискусією щодо енергетичної незалежності, можливих змін та загроз для міжнародної (загальнонаціональної) безпеки.

  Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024