Новини

 

«Фотографи проти поетів» у Національному музеї Тараса Шевченка

18.01.2017

17 січня у Національному музеї Тараса Шевченка відбулося відкриття фотовиставки «Фотографи проти поетів».

«Фотографи проти поетів» – це великий творчий проект нового формату, що протягом півріччя поєднував художній погляд майстрів та любителів фотографії з поетичним словом вінницьких літераторів.

Серед учасників цієї мистецької акції знані і зовсім молоді талановиті особистості. Фотографи Вінницького народного фотоклубу «Обрій» та Вінницької обласної організації Національної спілки фотохудожників України відобразили не просто постаті вінницьких поетів, але і зробили це в процесі тісного спілкування, взаємного проникнення художнього погляду і майстерного слова.

Відкриття виставки супроводжувалося представленням цих творчих пар, декламацією творів поетів та розповідями про цікаві моменти співпраці над проектом.

Непересічний сплав візуального та поетичного створює унікальний культурний код сучасного українського творчого суспільства. Портрет поета цього разу заговорив до оточуючих різними мовами, зробив надзвичайно близьким та реалістичним внутрішній шлях виникнення творів, надав можливість усім присутнім долучитись до обговорення цього процесу, дізнатись особистої думки зазвичай мовчазних фотохудожників, римованих і неримованих цікавих коментарів поетів. Портрет поета – це візитівка сучасного творчого необмеженого руху та прагнення нового у течії мистецтв.

Усі охочі можуть відвідати експозицію до 29 січня за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 12.

Вхід вільний.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024