Новини

 

Відбулося грудневе засідання Вченої Ради КНУ

05.12.2016

5 грудня  відбулося планове чергове засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка.

На початку роботи ВР відбулася церемонія вручення диплома і пам’ятної медалі «Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка» ректору Університету м. Констанц (Німеччина) професору Ульріху Рюдігеру.

Ректор КНУ академік Леонід Губерський, вручаючи відзнаку і тепло вітаючи колегу наголосив, що з усіх наших партнерів з Німеччини, а це 12 університетів, найтісніші зв’язки у нас  саме з Констанцським університетом. Нещодавно ректор у складі делегації сам  відвідав цей заклад і у нього дуже позитивні  враження від організації навчального процесу і особливо від діяльності університетської бібліотеки.

Ульріх Рюдігер, приймаючи регалії Почесного доктора КНУ, наголосив: «Це велика честь для мене, яку я розглядаю як свій обов’язок і надалі усіма силами розбудовувати нашу співпрацю». Він назвав Шевченків університет  осердям української ідентичності, а  ще рейтинги засвідчують його як найкращий університет України. «Тож як мені не пишатися та не бути гордим», – резюмував Ульріх Рюдігер.

На церемонії була присутня делегація  Констанцського університету у складі професора Ніколь Дее – проректора з інтернаціоналізації і рівних можливостей; професора Пітера Крота – уповноваженого по співпраці з КНУ; Роя Віна – Почесного доктора КНУ, професора факультету історії та соціології; Агнешки Войти – співробітника офісу міжнародних зв’язків програми обміну з країнами Східної Європи.

Ректор КНУ Леонід Губерський також   вручив нагрудні знаки «Відмінник освіти України» вчителям Українського фізико-математичного ліцею КНУ Вишенській Інні Яківні, Порало Наталії Дмитрівні та Щетиніній Наталії Олександрівні. Ректор тепло привітав нагороджених.

На засіданні Вченої ради були розглянуті кадрові питання.

Члени Вченої ради КНУ також заслухали наукову доповідь професора  інституту високих технологій КНУ  І. В. Комарова

«Фотокеровані пептиди – новітні тенденції в медичній хімії».

Начальник  планово-фінансового відділу КНУ  О. Б. Білявська  доповіла «Про  проект кошторису Університету на 2017 рік». Зі співдоповіддю у цьому питанні виступив голова Постійної комісії ВР В. Д. Базилевич.

Були також розглянуті поточні питання та різне.

Фото Тятяни Воротняк

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024