Новини

 

Вшанування Дня Пам’яті жертв Голодоморів Військовим інститутом КНУ

29.11.2016

26 листопада Україна вшанувала 84-ті роковини організованого комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років. За даними дослідження, проведеного Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України спільно з американськими дослідниками, в Україні у 1932-1934 роках від голоду померло близько чотирьох мільйонів осіб, або 13% усього населення. Згідно з іншими даними, в пікові місяці щохвилини в Україні помирало 24 особи, щогодини – 1440, щодоби – 34560. Таким чином загинуло 4,5 мільйона українців. Світовий конгрес українців організовував вшанування пам’яті тих подій у 32-х країнах світу. Тема заходів: «Голодомор не зламав».

Курсанти Військового інституту КНУ взяли участь у жалобних заходах біля меморіалу під егідою президента України Петра Порошенка. Також були присутні свідки голодоморів, предстоятелі українських церков, урядовці, народні депутати, представники дипломатичних установ та громадськості. Представники різних релігійних конфесій відправили панахиду за жертвами голодоморів. Закінчились офіційні заходи стартом загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті».

За сприяння Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» офіцери, курсанти та працівники ЗС України мали можливість 27 листопада відвідати прем’єру пластичного перформансу «Очевидці», який представить новостворений театр «СвОлоки». За його основу взято історії-монологи реальних людей, які вижили в ті страшні роки. Мета акторів – дати глядачу можливість відчути цю трагедію через людську долю і людські емоції.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024