Новини

 

Відкрито оновлений спортивний комплекс

18.10.2006
Поки студенти відпочивали на літніх канікулах, керівництво Київського національного університету імені Тараса Шевченка провело капітальний ремонт спортивного комплексу, відкриття якого відбулось 17 жовтня цього року.


Відкрив оновлений спорткомплекс ректор Київського університету академік Віктор Скопенко. Він привітав присутніх з важливою і радісною подією та побажав усім успіхів, нових перемог. Після чого нагородив деканів факультетів команд-переможець спартакіади 2005-2006 серед факультетів та інститутів Київського університету.

З нагоди відкриття спорткомплексу кафедра фізичного виховання влаштувала справжнє спортивне свято. Свою майстерність продемонстрували 7-ми кратні переможці міста Києва, лауреати міжнародних конкурсів, збірна команда університету з танцювальної аеробіки. Крім того відбулись футбольний та гандбольний матчі.

(Кафедра фізичного виховання почала діяти з 1933-34 навчального року, на ній спочатку працювало 10 викладачів. Одним з перших завідувачів кафедрою був старший викладач Олексій Ледовський.

Історія кафедри багата на спортивні досягнення. За більш, 70 літній період з 1933 по теперішній час викладачами та тренерами кафедри та спортивного клубу з числа студентів університету підготовлені чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, Всесвітніх Універсіад України, інших міжнародних турнірів.

Нині на кафедрі, яку очолює заслужений майстер спорту, професор Тетяна Кочергіна працюють 30 досвідчених фахівців, які проводять заняття з 14 видів спорту. 18 викладачів мають звання заслужених майстрів спорту, майстрів спорту міжнародного класу, майстрів спорту.

Плідно працює науково-методична лабораторія на чолі з професором Анатолієм Косенком. Викладачами кафедри підготовлено та видано друком 10 монографій, 18 збірників, 72 навчально-методичних посібники та понад 500 наукових статей. За період 2002-2006 надруковано 10 методичних рекомендацій, один навчальний посібник та одна навчальна монографія. Фізичне виховання та спорт в університеті розглядається, як невід'ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців із числа студентів).



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024