Новини

 

У КНУ вшанували пам’ять жертв голодоморів

25.11.2016

25 листопада у холі Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбувся мітинг-реквієм та акція «Запали свічку пам’яті» до Дня пам’яті жертв голодоморів.

Відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього 28 листопада 2006 р. Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Голодомор 1932-33 рр. в Україні», яким визнала трагічні події 30-х рр., що призвели до масового знищення людей, геноцидом українського народу.

У переддень 83 роковин трагедії, студенти, викладачі, докторанти, аспіранти співробітники, ветерани університету, учні Українського фізико-математичного ліцею КНУ вшанували жертв голодомору хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.

У Музеї історії університету було відкрито фотодокументальну виставку під назвою «Голодомор 1932-1933 років в Україні – геноцид українського народу».

Матеріали виставки підготовані спільно з Національним музеєм «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні». Виставка поділена на тематичні блоки, загальною кількістю 32 стенди, що мовою документів відображають жахливі події в історії України, під час яких загинуло 10 мільйонів українців.

Першими відвідувачами виставки були представники найстаршого та наймолодшого покоління КНУ: ветерани університету та учні Українського фізико-математичного ліцею.

Також 25 та 26 листопада о 20:00 передбачається показ документального фільму про події 1932-1933 років «Хлібна гільйотина» в «Smart Cafe» (вул. Ломоносова, 59).

Ми не забули! Ми пам’ятаємо… 

Тетяна Воротняк

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024