Новини

 

Чужої пам’яті не буває

22.11.2016

Збереження пам’яток історії та культури є важливим питанням у роки глобальних змін, що відбуваються в світі. І долучитися до корисної справи може кожен.

3 листопада 2016 року студенти ННІ «Інститут геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з доцентом кафедри геофізики, кандидатом геологічних наук Павлом Грищуком відвідали одне із найстаріших некрополів Києва – Лук’янівське кладовище.  Заснування нового кладовища в кінці Великої Дорогожицької вулиці було зумовлене переповненням вже існуючих поховальних комплексів. Офіційне рішення про це міська управа прийняла в 1878 році, але вже з 1871 на цьому місці хоронили померлих із Кирилівської лікарні. Сьогодні територія кладовища складає 20,45 га, воно поділене на 45 дільниць. Під охороною держави знаходиться 277 могил і надгробків.

Але студенти Інституту геології відвідали Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник не лише з екскурсійною метою. У рамках осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста Києва вони надали значну допомогу по прибиранню недоглянутих могил відомих науковців, істориків та культурних діячів.

Директор заповідника Іван Черевичний щиро дякує за допомогу та багаторічну плідну співпрацю по збереженню місць поховань визначних особистостей нашого минулого. «Надана студентами допомога стала значним внеском у справу збереження історико-культурного надбання нашого міста. Дякуємо за розуміння та небайдуже ставлення до місць останнього спочинку наших предків, адже шана та повага до минулого, свідчить про високий рівень виховання сучасної молоді й розуміння того, що чужої пам’яті не буває», – говориться у листі вдячності від адміністрації заповідника.

Враження самих студентів та їх натхненника можна дізнатися на сайті Інституту.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024